Folkeuniversitetet holder lukket onsdag d. 7/6
Kurv
0
Kunst, arkitektur og design

I billedkunstens fodspor mellem hav, skov og fjord

Ved cand.mag. Ida Lehrmann Madsen

Nordsjælland og området omkring Roskilde Fjord har været et af de mest elskede områder for billedkunstnere op gennem 1800-tallet og et godt stykke ind i 1900-tallet. Kun få andre steder i landet har sat et lige så tydeligt afsæt i dansk kunsthistorie. Vi dykker ned i områder, som lokkede med forskelligartet natur; kystlinjen, de store skove, søer og fortidsminderne såsom slotte og ruiner. Vi ser på kunstnerkredse, der opstod ved bl.a. Hornbæk, Frederiksværk og Roskilde Fjord.

Program for de to undervisningsgange:

1. I kunstnernes fodspor i Nordsjælland omkring Helsingør, Hornbæk, Hillerød og Gribskov. Området har tiltrukket et hav af billedkunstnere, som har været draget af den forskelligartede natur; kystlinjen, de store skove, søer og fortidsminderne såsom slotte og ruiner.

2. Kunstnerkredse ved Tisvilde, Frederiksværk og Roskilde Fjord. I et landskab omringet af meget vand - Kattegat, Arresø og Roskilde fjord, har flere kunstnere fundet stor inspiration. Mindre kunstnerkolonier er opstået her, og kunstnere som bl.a. J. Th. Lundbye og L.A. Ring har særligt været inspireret af Arresø og Fjorden, og flere af deres kunstnerkollegaer fulgte i deres fodspor.

 

I billedkunstens fodspor mellem hav, skov og fjord
P.C. Skovgaard, Parti af Sjællands nordkyst ved Dronningmølle, 1844

Holdinfo

Hold: 1830

Startdato: mandag d. 6. november 2023

Slutdato: mandag d. 13. november 2023

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 12:00

Varighed: 2 mandage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 6. november 2023 Kl. 10:15 - 12:00
2. undervisningsgang
mandag d. 13. november 2023 Kl. 10:15 - 12:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro), Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet

Tilmelding åbner 12/6 kl. 10

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.