OBS: Vi holder fortsat lukket for undervisning og personlig betjening. Vi arbejder på spændende alternativer i april! Læs mere
Kurv
0

Ved cand.scient. og cand.mag. Nette Børkdal Ebbesen og cand.comm.art. Dina Rawat

 1. Verden set som landskab - fra hulemaleri til nutidskunst (Nette Børkdal Ebbesen)
  Mennesker har i mange tusind år skabt billeder af deres omgivende natur. I deres malede landskaber ses ikke bare spejlinger af de foreliggende lokaliteters geologiske og botaniske forhold, men også de skiftende tiders drømme og livsfortolkninger. Vi gennemgår europæiske landskabsskildringer fra oldtiden til i dag, så man bl.a. kan følge de forandringer i menneskets natursyn, der afstedkommes af både kultur- og naturvidenskabens udvikling.
 2. Kunst i naturen/Land art (Dina Rawat)
  Land art er betegnelsen for en kunstretning, der opstod i USA slutningen af 1960'erne, hvor en mindre gruppe amerikanske kunstnere forlod kunstgallerierne for at udforske det amerikanske landskab. I ørkener og utilgængelige naturområder skabte de deres store monumentale kunstværker, der befinder sig et sted mellem skulptur og landskabsarkitektur.
  Naturen spiller en afgørende rolle og værkerne er enten direkte lavet af naturmaterialer eller de er placeret i naturen. I de senere år er land art atter kommet op i tiden, også som en kommentar til miljødebatten. Vi vil se nærmere på de forskellige kunstneres værker både i Danmark og udlandet.
 3. Flora Danica. Botanisk mesterværk og porcelænsservice (Nette Børkdal Ebbesen)
  Flora Danica er verdens største botaniske bogværk og servicet Flora Danica er et af verdens fornemmeste spisestel. Da Frederik d. 5. bestilte et bogværk med illustrationer af alle Danmarks vilde planter, påbegyndtes 122 års arbejde med årelange botaniske indsamlingsrejser, plantetegning og fremstillinger af kobberstik.
  Porcelænsservicet – med de realistiske gengivelser efter bogværkets plancher – blev skabt som gave til Katharina 2. af Rusland, der imidlertid døde inden stellets færdiggørelse. Kongen – nu Christian d. 7. – beholdt derfor stellet, hvoraf der endnu findes 1530 ud af de oprindelige 1802 steldele.
 4. Når haven bliver kunst (Dina Rawat)
  Hvad betyder det for mennesker at have adgang til et stykke jord og hvad har haven betydet gennem tiden? Vi vil se på parker og haver, som det sted, hvor mennesker arrangerer naturen og fx udtrykker magt, rigdom, skønhed eller skaber rum for afslapning.
  Vi vil se på barokkens symmetriske have, den engelske landskabshave og den japanske zen-have og frem til nutidens terapihaver, hvor haven bliver brugt som medicin mod stress og traumer.
Kunst og natur
Eilif Peterssen "Summer Night"

Kursusinfo

Hold: 5115

Startdato: mandag d. 15. februar 2021

Slutdato: mandag d. 8. marts 2021

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 4 mandage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 15. februar 2021 Kl. 18:15 - 20:00
2. undervisningsgang
mandag d. 22. februar 2021 Kl. 18:15 - 20:00
3. undervisningsgang
mandag d. 1. marts 2021 Kl. 18:15 - 20:00
4. undervisningsgang
mandag d. 8. marts 2021 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Skovhuset ved Søndersø, Ballerupvej 60, 3500 Værløse

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.