Kurv
0
Kunst, arkitektur og design

Kunsten at bevare Thorvaldsen. Konservering og bevaring af kulturarv

Ved kunstkonservator, MSc in cons. Dorthe Aggerholm, Thorvaldsens Museum og Art Conservator v/AggerholmArt og overinspektør, ph.d. Margrethe Floryan, Thorvaldsens Museum

I anledning af 250-året for Bertel Thorvaldsens fødsel vil denne ene forelæsning fortælle om bevaringstiltagene på Thorvaldsens Museum fra etableringen af museet i 1848 frem til i dag.

Thorvaldsens skulpturer i gips og marmor har i deres samtid fremstået hvide og i rene aflæselige linjer. I dag ser vi dem udstillet med tidens patina på Danmarks første enkeltmandsmuseum. Kunstsamlingen, bygningen med den udvendige Sonne-frise og de indvendige helt fantastiske pompejansk-inspirerede loftsmalerier, gulve og autentiske interiører orkestreret af arkitekten Michael Gottlieb er i sin form et Gesamtkunstwerk. Derfor skal der også i bevaringssammenhænge tænkes i hensyn og helhedsløsninger.

Forelæsningen er en unik mulighed for at høre om baggrunden for og overvejelserne omkring bevaring af Thorvaldsens kunstværker, som vi i dag opfatter som en helt central del af den danske kulturarv.

Der serveres et glas vin i pausen.

Kunsten at bevare Thorvaldsen. Konservering og bevaring af kulturarv

Kursusinfo

Hold: 1154

Startdato: fredag d. 25. september 2020

Slutdato: fredag d. 25. september 2020

Tidspunkt: Kl. 16:30 - 18:00

Varighed: 1 fredag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
fredag d. 25. september 2020 Kl. 16:30 - 18:00

Sted: Thorvaldsens Museum Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 Kbh. K Lokale: Mødestedet, rum 33 (1. sal)

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.