Kurv
0
Kunst, arkitektur og design

Kunsten at bevare Thorvaldsen. Konservering og bevaring af kulturarv

Ved kunstkonservator, MSc in cons. Dorthe Aggerholm, Thorvaldsens Museum og Art Conservator v/AggerholmArt og overinspektør, ph.d. Margrethe Floryan, Thorvaldsens Museum

I anledning af 250-året for Bertel Thorvaldsens fødsel vil denne ene forelæsning fortælle om bevaringstiltagene på Thorvaldsens Museum fra etableringen af museet i 1848 frem til i dag.

Thorvaldsens skulpturer i gips og marmor har i deres samtid fremstået hvide og i rene aflæselige linjer. I dag ser vi dem udstillet med tidens patina på Danmarks første enkeltmandsmuseum. Kunstsamlingen, bygningen med den udvendige Sonne-frise og de indvendige helt fantastiske pompejansk-inspirerede loftsmalerier, gulve og autentiske interiører orkestreret af arkitekten Michael Gottlieb er i sin form et Gesamtkunstwerk. Derfor skal der også i bevaringssammenhænge tænkes i hensyn og helhedsløsninger.

Forelæsningen er en unik mulighed for at høre om baggrunden for og overvejelserne omkring bevaring af Thorvaldsens kunstværker, som vi i dag opfatter som en helt central del af den danske kulturarv.

Der serveres et glas vin i pausen.

Kunsten at bevare Thorvaldsen. Konservering og bevaring af kulturarv

Kursusinfo

Hold: 1154

Startdato: fredag d. 25. september 2020

Slutdato: fredag d. 25. september 2020

Tidspunkt: Kl. 16:30 - 18:00

Varighed: 1 fredag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
fredag d. 25. september 2020 Kl. 16:30 - 18:00

Sted: Thorvaldsens Museum Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 Kbh. K Lokale: Mødestedet, rum 33 (1. sal)

Pris: Kr. 290,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.