Kurv
0
Kunst, arkitektur og design

Thorvaldsen og salonværtinderne (B)

Ved cand.mag. Maja Lykketoft

Thorvaldsen mødte gennem livet mange kvinder, der fik betydning for hans karriere. Han havde nære forbindelser til mange af tidens førende kvinder – de såkaldte salonværtinder. 

Salonværtinderne støttede mange af tidens kunstnere økonomisk og inviterede til salonaftener hvor kunstnere, videnskabsfolk og beslutningstagere kunne udveksle tanker.

Salonværtinderne var med til at løfte Thorvaldsen frem mod sin stjernestatus – mest velkendt er hans forbindelse til baronesse Christine Stampe, der inviterede ham til at bo på Nysø Gods, lod opføre ham et atelier og havde en stor aktie i, at Thorvaldsens Museum blev en realitet. Men også Friederike Brun fra Sophienholm og Charlotte Schimmelmann fra Sølyst blev vigtige mæcener for Thorvaldsen. 

Maja Lykketoft vil med udgangspunkt i Thorvaldsens egne portrætbuster og skulpturer af salonværtinderne og deres familier fortælle om den tid, hvor kulturens kvinder hverken blev berømmet eller belønnet for deres store indsats.

Efter forelæsningen vil museet byde på et glas vin.

Thorvaldsen og salonværtinderne (B)
Friederike Brun, Litografi, Ukendt Kunstner, SMK

Holdinfo

Hold: 1860

Startdato: onsdag d. 12. april 2023

Slutdato: onsdag d. 12. april 2023

Tidspunkt: Kl. 15:00 - 16:45

Varighed: 1 onsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 12. april 2023 Kl. 15:00 - 16:45

Sted: Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 Kbh. K

Pris: Kr. 320,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.