Kurv
0
Kunst, arkitektur og design

Wilhelm Marstrand. Den store fortæller

Ved cand.mag. Jette Lundstrøm

I forbindelse med udstillingen Wilhelm Marstrand. Den store fortæller kan du til denne forelæsning høre om hovedpersonen og få en omvisning i udstillingen på Nivaagaards Malerisamling.

Marstrand har en helt særlig plads i guldaldersamlingen på Nivaagaards Malerisamling. Han har portrætteret tre generationer af Hage-familien, som han havde et særligt og nært forhold til. En eminent kolorist, som mestrede komplicerede kompositioner med mange figurer. Han var en begavet fortæller, hvilket hans store forskelligartede produktion vidner om. 

Vi ser på Marstrands mange folkelivsskildringer, der var farvestrålende og livlige øjebliksbilleder med fortællingen i centrum.

Belæst og teaterglad benyttede han ofte litterære forlæg, hvilket flere af hans genrescener vidner om, inspireret af vaudeviller, muntre og satiriske viser.

Det er dette enestående og sprudlende talent, som er udstillingens omdrejningspunkt. I forskellige temaer udfolder vi portrættet, teatret, Italiensrejserne og folkelivsskildringerne, som er nogle af de genrer, Marstrand hyppigst boltrede sig i.

Wilhelm Marstrand. Den store fortæller
Wilhelm Marstrand: En gadescene i hundedagene (1832) SMK

Kursusinfo

Hold: 1206

Startdato: lørdag d. 19. februar 2022

Slutdato: lørdag d. 19. februar 2022

Tidspunkt: Kl. 11:15 - 15:00

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 19. februar 2022 Kl. 11:15 - 15:00

Sted: Nivaagaard, Gammel Strandvej 2, 2990 Nivå

Pris: Kr. 295,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.