OBS: Vi holder fortsat lukket for undervisning og personlig betjening. Vi arbejder på spændende alternativer i april! Læs mere
Kurv
0
Kunst, arkitektur og design

Wilhelm Marstrand. Den store fortæller

Ved cand.mag. Jette Lundstrøm

I forbindelse med udstillingen Wilhelm Marstrand. Den store fortæller (7.februar til 13. juni 2021) kan du på dette kursus høre om hovedpersonen og få en omvisning i udstillingen på Nivaagaards Malerisamling.

Marstrand har en helt særlig plads i guldaldersamlingen på Nivaagaards Malerisamling. Han har portrætteret tre generationer af Hage-familien, som han havde et særligt og nært forhold til. En eminent kolorist, som mestrede komplicerede kompositioner med mange figurer. Han var en begavet fortæller, hvilket hans store forskelligartede produktion vidner om. 

Vi ser på Marstrands mange folkelivsskildringer, der var farvestrålende og livlige øjebliksbilleder med fortællingen i centrum.

Belæst og teaterglad benyttede han ofte litterære forlæg, hvilket flere af hans genrescener vidner om, inspireret af vaudeviller, muntre og satiriske viser.

Det er dette enestående og sprudlende talent, som er udstillingens omdrejningspunkt. I forskellige temaer udfolder vi portrættet, teatret, Italiensrejserne og folkelivsskildringerne, som er nogle af de genrer, Marstrand hyppigst boltrede sig indenfor.

Wilhelm Marstrand. Den store fortæller

Kursusinfo

Hold: 5105

Startdato: lørdag d. 20. februar 2021

Slutdato: lørdag d. 20. februar 2021

Tidspunkt: Kl. 11:15 - 15:00

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 20. februar 2021 Kl. 11:15 - 15:00

Sted: Nivaagaard, Gammel Strandvej 2, 2990 Nivå

Jette Lundstrøm

Læs mere om
Jette Lundstrøm

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.