8813 > Kurser på resten af Sjælland

FREDERIKSSUND - De syv glæder, I, II, III, IV

Ved cand.theol. Martin Herbst

Det moderne menneske og de syv dødssynder Indtil det 16. århundrede spillede de syv dødssynder - fråseri, liderlighed, grådighed, vrede, dovenskab, misundelse og hovmod - en afgørende rolle for det vestlige menneskes dannelse og selvforståelse. Med reformationen og oplysningen bliver bevidstheden om de syv dødssynder spredt for alle vinde og ender som reklameslogans for is, vin eller øl. Dødssynderne er imidlertid udbredte som aldrig før! Eksempelvis fødte grådighed finanskrisen. Vrede bliver til bombebælter. Den oprindelige betydning af dovenskab er håbløshed. Hvornår sker det næste jalousidrab?

Få indblik i, hvordan traditionen om dødssynderne opstod og har påvirket os gennem historien. Vi begynder i den egyptiske ørken. Derfra går turen til klostret og Dantes Guddommelige Komedie. Sideløbende ser vi på vor egen politiske og sociale virkelighed.

Forelæsningsrækken tager afsæt i bogen: Martin Herbst: De syv glæder. Forstå det moderne menneske og de syv dødssynder (2017, Cornfield Press). Bogen kan købes med rabat til første forelæsning. Den kan også lånes på biblioteket.

www.martinherbst.dk.

 

Ledige pladser
Tidspunkt4 fredage
D. 20-09-19 - 25-10-19
Kl. 14:30 - 16:15
UndervisningsstedKulturhuset Elværket Ved Kirken 6, 3600 Frederikssund Lokale: Pris:Kr. 400,-
Personer der skal tilmeldes
0
Indhold af indkøbskurv
Gå til kassen
Synergi Webbureau Reklamebureau
Information om cookies