5033 > Film, musik og teater

FILM. MUSIK OG TEATER - Klassisk musik og forståelse: Skabelse og indhold

Ved cand.mus. Kasper Rofelt

På dette kursus gennemgår vi forskellige aspekter af musik, som har at gøre med forståelse, fortolkning og skabelse af musik. Vi kommer til at tale om og lytte til nogle væsentlige aspekter af hver enkelt musikhistorisk periodes musik fra middelalderen og frem til vores egen tid.

Formålet er at give kursisterne et overblik over forskellige typer musik og genrer indenfor den klassiske musik. Vi kommer også mere overordnet til at diskutere væsentlige musikspørgsmål som: "Kan man tale om et musikalsk sprog?", "kan musik skildre følelser?" og "hvad er fortolkning?". Relevant forskning og tanker af musikforskere, filosoffer, musikere, komponister m.fl. inddrages i diskussionen.

Derudover fortæller underviseren om, hvordan en komponist arbejder, når et nyt værk bliver til og hvordan processen forløber frem til en uropførelse. Det handler om kompositionen af Kasper Rofelts cellokoncert Night Phase, der blev præmieret af Statens Kunstfond i 2018 og som blev bestilt af Odense Symfoniorkester til Jakob Kullberg. Værket er desuden nomineret til Carl Prisen 2019 som årets bedste værk for et stort ensemble.

Der afsættes ca. 15 minutter i slutningen af hver undervisningsgang til fælles diskussion og spørgsmål.

 

Læs mere om Kasper Rofelt

Se andre kurser og forelæsninger om musik her

 

 

Lukket for tilmelding
Tidspunkt10 mandage
D. 09-09-19 - 18-11-19
Kl. 16:15 - 18:00
UndervisningsstedFolkeuniversitetet, Gammel Strand St. (metro) Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: AuditorietPris:Kr. 990,-
0
Indhold af indkøbskurv
Gå til kassen
Synergi Webbureau Reklamebureau
Information om cookies