4020 > Filosofi og idehistorie

FILOSOFI OG IDEHISTORIE - Grundmodul 3: Fra Augustin til Luther og Machiavelli: Middelalderens, renæssancens og reformationens filosofi- og idehistori

Ved BA Claus Christoffersen

I middelalderen bliver kristendommen og kirken det centrale omdrejningspunkt i menneskets virkelighed. Betegnelsen middelalder er skabt af renæssancen og udtrykker dennes syn på perioden som en mørk og stillestående tid. Det syn må vi gøre op med, for middelalderen er i virkeligheden en dynamisk periode, der afgørende præger europæisk kultur.

Derefter følger vi skiftet fra middelalder til renæssance og ser på store tænkere som Machiavelli og Erasmus. Men vi konfronterer også renæssancen med Luther og den reformation, der fandt sted samtidig med renæssancen, men som giver et helt andet menneskesyn.

Mens renæssancen hyldede menneskets storhed og værdighed, understregede Luther nødvendigheden af, at mennesket indser sin intethed. Den modsætning har den europæiske kultur levet med lige siden.

 

Læs mere om Claus Christoffersen 

Se hvilke kurser og forelæsninger Claus Christoffersen også har her

Ledige pladser
Tidspunkt10 torsdage
D. 05-09-19 - 14-11-19
Kl. 10:15 - 12:00
UndervisningsstedFolkeuniversitetet, Nørreport St. (Metro og S-tog) Nørre Voldgade 11, 3., 1358 Kbh. K Lokale: KridtetPris:Kr. 990,-
Personer der skal tilmeldes
0
Indhold af indkøbskurv
Gå til kassen
Synergi Webbureau Reklamebureau
Information om cookies