Kurv
0
Litteratur og sprog

Blixen og islam - På Davids Samling

Ved mag.art. og cand.mag. Ivan Z. Sørensen

På farmen i Afrika holdt Karen Blixen, som de andre hvide kolonialister dér, muslimske somali-tjenere i huset. Islam blev en del af hendes afrikanske hverdag, hvorfor hun gav sig til at studere Koranen og bøger om islam og Muhammed.

Hele dagen foregår på Davids Samling i Kronprinsessegade. Efter en formiddag om Blixen og islam generelt – samt 1001 Nat – fortsætter vi efter en frokostpause med anden del, som inkluderer en omvisning i museets islamiske samling. Udgangspunktet er Vejene omkring Pisa og Blixens brug af den islamiske version af den gammeltestamentlige fortælling om Josef og Potifars Hustru - Yusuf og Zulaykha. Og til den historie findes de skønneste miniaturemalerier, som vi skal se live i forbindelse med omvisningen på Davids Samling.

Prisen inkluderer omvisning på Davids Samling, men ikke frokost. Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at indtage mad og drikke (inkl. vand) i salen eller på museet. Vær også opmærksom på, at der ikke er elevator på Davids Samling. 

Blixen og islam - På Davids Samling
Foto: Davids Samling

Holdinfo

Hold: 1708

Startdato: lørdag d. 24. februar 2024

Slutdato: lørdag d. 24. februar 2024

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 15:15

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 24. februar 2024 Kl. 10:15 - 15:15

Sted: Davids Samling, Kronprinsessegade 30-32, 1306 Kbh K

Ivan Z. Sørensen

Læs mere om
Ivan Z. Sørensen

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.