Folkeuniversitetet holder lukket onsdag d. 7/6
Kurv
0
Litteratur og sprog

Blixen og islam - På Davids Samling

På farmen i Afrika holdt Karen Blixen, som de andre hvide kolonialister dér, muslimske somali-tjenere i huset. Islam blev en del af hendes afrikanske hverdag, hvorfor hun gav sig til at studere Koranen og bøger om islam og Muhammed. (“Et af de mest interessante Mennesker, jeg har læst om”). Hun dannede sig, forstår man, i det hele taget en forståelse af kompleksiteten i denne religion og dens udøvere. 

Første del af dagen handler om Blixen og islam generelt – og 1001 Nat. Anden del om eftermiddagen foregår på Davids Samling i Kronprinsessegade. Her fortsætter forelæsningen med afsæt i, at én af de unge muslimske kvinder fortalte Blixen “den rigtige Sammenhæng i Historien om Josef og Potifars Hustru.” Vi dykker ned i denne muslimske version af den gammeltestamentlige fortælling, fordi den bliver basal for tolkningen af Vejene omkring Pisa! Og til dén historie, Yusuf og Zulaykha, findes der de skønneste miniaturemalerier, som vi skal se live i forbindelse med en omvisning på Davids Samling.

Vær opmærksom på, at der ikke er elevator på Davids Samling,

Blixen og islam - På Davids Samling
Davids Samling, København. Foto: Pernille Klemp

Holdinfo

Hold: 1721

Startdato: lørdag d. 30. september 2023

Slutdato: lørdag d. 30. september 2023

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 15:15

Varighed: lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 30. september 2023 Kl. 10:15 - 15:15

Sted: Studieskolen, Gothersgade 14, 1. sal, 1123 København K Lokale: 105 (1. sal)

Tilmelding åbner 12/6 kl. 10

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.