Kurv
0
Litteratur og sprog

Erhengard - Forførelsens kunst

Ved mag.art., ph.d. Mads Bunch og mag.art. og cand.mag. Ivan Z Sørensen

Ehrengaard er en af Blixens mest omdiskuterede fortællinger. Den gådefulde slutning, hvor den store kunstner J. W. Cazotte rødmer, da Ehrengaard siger, at det royale pars barn er hendes og Cazottes (selvom det ikke er sandt), har givet forskerne grå hår i hovedet.

Men efter en gennemgang af de manuskriptforlæg, der ligger på Det Kgl. Bibliotek, er vi måske kommet tættere på at løse gåden. Bunch vil inddrage oplysningerne fra manuskripterne i et forsøg på at give et bud på en tolkning af Ehrengaard.

Efter frokost retter Sørensen vores opmærksomhed imod de mange andre stemmer og billeder, som på sædvanlig blixensk vis er indlejret i novellen, bl.a. Kierkegaard og Lacloc’ Farlige Forbindelser samt kunstværker af Lorrain og Michelangelo. Hele dette ’udenoms-værk’ bliver betydningsbærende i fortællingen – og perspektiverer den på det fornøjeligste. Vi ser også klip fra italienske Emidio Grecos filmatisering af Ehrengard  fra 1982 – til sammenligning med Bille Augusts nyeste værk.

Pris er inkl. entré, frokost og kaffe.

Erhengard - Forførelsens kunst
Karen Blixen med Blomster. Foto: Rungstedlundfonden

Holdinfo

Hold: 1711

Startdato: onsdag d. 8. november 2023

Slutdato: onsdag d. 8. november 2023

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 15:00

Varighed: onsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 8. november 2023 Kl. 10:15 - 15:00

Sted: Karen Blixen Museet, Rungsted Strandvej 111, 2960 Rungsted Lokale:

Tilmelding åbner 12/6 kl. 10
Mads Bunch

Læs mere om
Ivan Z. Sørensen

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.