Kurv
0
Litteratur og sprog

Holger Drachmann

Ved mag.art. og cand.mag. Kurt L. Frederiksen

Forfatteren Holger Drachmann var i sin samtid det største festblus, vi har haft. Men faktisk var der lige så meget nødblus over ham. Hans død og begravelse i begyndelsen af 1908 var en national begivenhed, og hans gravsted er nu et turistmål i Skagens klitter.

Han har skrevet skuespillet Der var engang og midsommervisen Vi elsker vort land, sangen som vi hvert år bruger til at bekræfte hinanden, vores fællesskab, vores identitetsfornemmelse, længsler og drømme, når vi sankthansaften brænder glædesblus og fortæller hinanden, at vi vil fred her til lands, for her bliver hjerterne aldrig tvivlende kolde.

Drachmann levede i en brydningstid, hans liv var problematisk, hans kvinder utallige, og hans kunst handler om det hele.

Denne forelæsning fortæller den farverige historie om Holger Drachmann og bygger på bogen af Kurt L. Frederiksen: Holger Drachmann. Vi vil fred her til lands, som udkom hos Gyldendal i 2020.

Holger Drachmann
Kurt L. Frederiksen: Holger Drachmann. Gyldendal (2020)

Kursusinfo

Hold: 1147

Startdato: tirsdag d. 26. oktober 2021

Slutdato: tirsdag d. 26. oktober 2021

Tidspunkt: Kl. 16:15 - 18:00

Varighed: 1 tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 26. oktober 2021 Kl. 16:15 - 18:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro), Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet

Pris: Kr. 200,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 5
Kurt L. Frederiksen

Læs mere om
Kurt L. Frederiksen

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.