Kurv
0
Litteratur og sprog

Hovedpunkter i det danske sprogs historie

Ved fhv. direktør for Dansk Sprognævn, ph.d. Sabine Kirchmeier

Siden Verner Dahlerup holdt sit sproghistoriske foredrag få måneder efter Folkeuniversitets stiftelse, har både sproget og måden at studere det på forandret sig. Nye teorier og nye teknologiske redskaber har skabt ny viden om vores sprog. Men Dahlerups ånd lever stadig, og hans arbejde med Ordbog over det Danske Sprog er uvurderligt for moderne sprogforskning, ikke mindst når det gælder studiet af forandringer i sprogbrugen.

To år før sit foredrag havde Dahlerup udgivet bogen Det danske sprogs historie. Her beskriver han udviklingen af det danske sprog fra de allerførste rødder og især de forandringer, der skete fra 1700 til slutningen af 1800-tallet. Han konstaterer, at dansk på ingen måde står tilbage for de store kulturlandes sprog. Vi skal følge i hans fodspor og se på udviklingen frem til det dansk, vi bruger i dag.

Hovedpunkter i det danske sprogs historie

Holdinfo

Hold: 1723

Startdato: mandag d. 4. december 2023

Slutdato: mandag d. 4. december 2023

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 12:00

Varighed: mandag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 4. december 2023 Kl. 10:15 - 12:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro), Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet

Tilmelding åbner 12/6 kl. 10
Sabine Kirchmeier

Læs mere om
Sabine Kirchmeier

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.