Kurv
0
Litteratur og sprog

Jubilæumsforelæsning: Hovedpunkter i det danske sprogs historie

Ved fhv. direktør for Dansk Sprognævn, ph.d. Sabine Kirchmeier

Siden Verner Dahlerup holdt sit sproghistoriske foredrag få måneder efter Folkeuniversitets stiftelse, har både sproget og måden at studere det på forandret sig. Nye teorier og nye teknologiske redskaber har skabt ny viden om vores sprog. Men Dahlerups ånd lever stadig, og hans arbejde med Ordbog over det Danske Sprog er uvurderligt for moderne sprogforskning, ikke mindst når det gælder studiet af forandringer i sprogbrugen.

To år før sit foredrag havde Dahlerup udgivet bogen Det danske sprogs historie. Her beskriver han udviklingen af det danske sprog fra de allerførste rødder og især de forandringer, der skete fra 1700 til slutningen af 1800-tallet. Han konstaterer, at dansk på ingen måde står tilbage for de store kulturlandes sprog. Vi skal følge i hans fodspor og se på udviklingen frem til det dansk vi bruger i dag.

Denne forelæsning er én af de fire jubilæumsforelæsninger, som markerer, at det i år er 125 år siden, at Folkeuniversitetet i København blev oprettet. Vi sætter emnerne for de fire første forelæsningsrækker på programmet igen – med nye undervisere og nye forskningsresultater, men med samme grundlæggende nysgerrighed til verden omkring os.

Jubilæumsforelæsning: Hovedpunkter i det danske sprogs historie

Holdinfo

Hold: 1722

Startdato: torsdag d. 20. april 2023

Slutdato: torsdag d. 20. april 2023

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 torsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
torsdag d. 20. april 2023 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Søndre Campus - Islands Brygge St. (Metro) Karen Blixens Plads 8, 2300 Kbh. S Lokale: 15A.2.13 (bygning 15, 2. sal)

Udsolgt

Få besked hvis der bliver plads

Indtast din e-mail, og du vil få besked, hvis der kommer afbud eller der åbnes op for flere pladser.

Du er nu tilmeldt, og vil få besked hvis der åbnes op for yderligere pladser
Sabine Kirchmeier

Læs mere om
Sabine Kirchmeier

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.