Kurv
0
Litteratur og sprog

Sprog og kultur i interaktion

Ved professor, ph.d. Per Durst-Andersen, CBS

Sprog og kultur er begge med til at forme den måde, vi ser på verden, interagerer i den og kommunikerer med andre. Men hvad skyldes sproget og hvad skyldes kulturen?

Vi tager udgangspunkt i ordet og dets altafgørende betydning for, at ens modersmål går i kroppen og i blodet på én, mens et fremmedsprog ikke gør det på samme måde.
Efter frokost diskuterer vi, hvordan forskellige sprogsamfund løser afsenders problemer (Ræk mig lige saltet! Kunne du ikke lige række mig saltet?) og modtagers problemer (Sæt Dem da bare ned! Vil De ikke sidde lidt ned?), løser eller undgår konflikter (Jeg er ked af det; Undskyld!) og hvordan og hvorfor samfundslogikken, undervisningskulturen og humor adskiller sig markant fra samfund til samfund.

Vi slutter med reklamer fra forskellige lande og med at se på, hvordan kulturen kommer til udtryk, når henholdsvis danskere, tyskere og spaniere fra ét og samme firma besvarer klager på engelsk. Her fremgår det med al tydelighed, at Global English så absolut ikke er ét sprog, men mange sprog.

Sprog og kultur i interaktion

Kursusinfo

Hold: 1095

Startdato: lørdag d. 12. september 2020

Slutdato: lørdag d. 12. september 2020

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 14:45

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 12. september 2020 Kl. 10:15 - 14:45

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro) Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.