Kurv
0
Natur og univers

40.000 års europæisk historie skrevet i fossilt DNA (online)

Ved professor, Morten Allentoft, Curtin University (Australien)

NB! Online-undervisning,

NB! Ny dato: 11/10 kl. 14.15-16.00

DNA fra ældgamle skeletter kan give et enestående indblik i arvemassen hos uddøde arter såsom mammutten og dronten, og DNA’et kan bidrage med detaljeret viden om menneskets evolution og forhistoriske folkevandringer. I denne forelæsning fokuseres der specifikt på Europas forhistorie; fra ankomsten af de første neandertalere til mødet med Homo sapiens for ca. 40,000 år siden, og de efterfølgende indvandringsbølger, der gennem mange årtusinder skaber de europæiske befolkninger, som vi kender i dag. De fleste af disse fundamentale begivenheder sker længe inden mennesket tilegner sig skriftsprog, og derfor bliver DNA’et fra de gamle knogler et vigtigt videnskabeligt værktøj til at afkode vores egen dybe forhistorie. 

Morten Allentoft er professor ved Curtin University (Australien) og forsker i evolution og fossilt DNA.

 

https://www.fukbh.dk/praktisk-info/online-undervisning

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

40.000 års europæisk historie skrevet i fossilt DNA (online)

Holdinfo

Hold: 1304

Startdato: tirsdag d. 11. oktober 2022

Slutdato: tirsdag d. 11. oktober 2022

Tidspunkt: Kl. 14:15 - 16:00

Varighed: 1 tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 11. oktober 2022 Kl. 14:15 - 16:00

Sted: Online

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.