Kurv
0
Natur og univers

Arktis under forandring

Ved seniorforsker, ph.d. Jens Olaf Pepke, DTU Space og cand.scient.pol. Kate Pepke Pedersen

Globale klimaændringer er ved at ændre Arktis. Det giver anledning til bekymringer, men også forventninger om, at området og dets enorme ressourcer bliver mere tilgængelige. Vi ser på, hvordan klimaet ændrer sig, og på forventningerne til fremtiden. Vi ser også på de storpolitiske konsekvenser: Hvad er der på spil, hvordan er de centrale aktørers rolle, og hvad drejer kampen om Arktis sig egentlig om? Hvordan er mulighederne for konflikt eller samarbejde, og hvad er Rigsfællesskabets rolle heri? Kom med til to forelæsninger, der placerer sig midt i spændingsfeltet mellem naturvidenskab og den aktuelle storpolitik. 

1. Klimaændringer i Arktis (JOPP)
2. Konflikt eller samarbejde i Arktis? (KPP)

Jens Olaf Pepke Pedersen er seniorforsker på DTU Space og Arctic DTU. Kate Pepke Pedersen er cand.scient.pol. og tidligere lektor med speciale i international politik og Arktis.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Arktis under forandring

Holdinfo

Hold: 1510

Startdato: tirsdag d. 7. februar 2023

Slutdato: tirsdag d. 21. februar 2023

Tidspunkt: Kl. 12:15 - 14:00

Varighed: 2 tirsdage, ikke d. 14/2

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 7. februar 2023 Kl. 12:15 - 14:00
2. undervisningsgang
tirsdag d. 21. februar 2023 Kl. 12:15 - 14:00

Sted: Vartov, Farvergade 27, 1463 København K Lokale: Store sal

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.