Kurv
0
Natur og univers

Bier og biodiversitet

Ved lektor, ph.d. Hans Henrik Bruun, Københavns Universitet, lektor, ph.d. Lene Sigsgaard, Københavns Universitet og lektor, ph.d. Annette Bruun Jensen, Københavns Universitet

Biodiversitet er nedadgående i Danmark. I medierne hører vi om insekternes forsvinden og biernes død. Men hvor slemt står det egentlig til? Hvordan kan udviklingen vendes? Og er der noget vi selv kan gøre?

I denne forelæsningsrække bliver du klogere på sammenhængen mellem bier og biodiversitet. Her får du status på den danske biodiversitet – og svar på den seneste udvikling og et bud på hvordan den danske biodiversitet ser ud i fremtiden.

Vi går også helt tæt på biernes liv og levevilkår i de danske haver, parker og på agerlandet. Her får du svar på, hvorfor honningbier i bymiljøer klarer sig bedre end i vores agerland. Og hvorfor de vilde bier og afstanden til deres redepladser er så vigtige for vores landbrug. Du får også gode husråd med hjem til hvordan honning kan bruges til blandt andet at bekæmpe sårinfektion.

  1. Status på Danmarks biodiversitet (HHB)
  2. Vilde biers betydning for landbruget (LS)
  3. Honningbiernes liv og betydning (ABJ)

 

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.

Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse   

Bier og biodiversitet

Kursusinfo

Hold: 1075

Startdato: onsdag d. 18. november 2020

Slutdato: onsdag d. 2. december 2020

Tidspunkt: Kl. 16:15 - 18:00

Varighed: 3 onsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 18. november 2020 Kl. 16:15 - 18:00
2. undervisningsgang
onsdag d. 25. november 2020 Kl. 16:15 - 18:00
3. undervisningsgang
onsdag d. 2. december 2020 Kl. 16:15 - 18:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro) Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet


Udsolgt

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.