OBS: Vi holder fortsat lukket for undervisning og personlig betjening. Vi arbejder på spændende alternativer i april! Læs mere
Kurv
0
Natur og univers

Biomedicin på rumrejsen

Ved overlæge Niels Foldager


Stort set alt har varieret i løbet af Jordens 4,5 milliarder år lange historie: Atmosfærens og overfladens sammensætning, temperaturer, magnetfeltet, stråling og mængden af vand. Men én ting har været konstant til stede hele vejen: tyngdekraften. Dén har bare været der som et ufravigeligt vilkår lige siden livets spæde begyndelse og gennem hele dets udvikling. Vi må derfor formode, at den har sat sig de dybeste spor i det levendes processer.

Rumfarten giver os - for første gang i planetens historie - mulighed for at sætte tyngden ud af kraft og studere livet og mennesket på nye måder.

På denne aften vil vi se eksempler på, hvad den biomedicinske forskning kan få ud af rumfarten, men også på hvordan rumrejsers betingelser kan true vores videre færden ud i rummet.

 

Program:

Kl. 18.30 - 19: Ankomst

Kl. 19.00 - 21.00: Forelæsning (inkl. pause)

Kl. 21.00 - 21.30: Kig ind til Danmarks største teleskop i Discovery Dome

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.

Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på 
www.fukbh.dk/databeskyttelse   

   

Biomedicin på rumrejsen

Kursusinfo

Hold: 1136

Startdato: tirsdag d. 9. marts 2021

Slutdato: tirsdag d. 9. marts 2021

Tidspunkt: Kl. 19:00 - 21:30

Varighed: 1 tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 9. marts 2021 Kl. 19:00 - 21:30

Sted: Brorfelde Observatorium, Observator Gyldenkernes Vej 5, 4340 Tølløse Lokale:

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.