Folkeuniversitetet holder lukket onsdag d. 7/6
Kurv
0
Natur og univers

Bliv klog på fugle

Ved ornitolog, cand.scient. Jannik Hansen, DIS

Kom med til en spændende forelæsningsrække om fugle, hvor vi over tre gange dykker ned i forskellige temaer om det lille dyr.

1. forelæsning: Fuglenes ynglebiologi:

Fuglene er en meget stor artsgruppe med næsten 11.000 forskellige arter. De mange arter afspejles også i mange forskellige familieforhold og måder at opfostre ungerne. Familieforholdene varierer f.eks. fra livstids monogame forhold til ren promiskuitet.

Forelæsningen vil omhandle ynglebiologien fra ægget, pardannelse, gennem familieforhold, og opfostring af unger til de er selvstændige og kan klare sig selv.  

2. Forelæsning: Fuglenes sanser:

Sanserne er afgørende for, at man kan begå sig i verden, og fuglenes mange forskellige livsformer giver sig til udtryk i vidt forskellige udviklinger af fuglenes sanser og sanseorganernes udvikling. Det har stor betydning for brugen af sanser om fuglen f.eks. er dag- eller nataktiv. Når en trækfugl flyver i stor højde over havet eller ørkenen, er der ikke mange kendemærker til at hjælpe med at holde flyvehøjden; hvordan gør de det? For ikke at nævne, hvordan de i mørket finder vej til deres fjerne destinationer.

Forelæsningen vil gennemgå fuglenes sanser og relatere dem til de livsformer, de pågældende arter fører.

3. Forelæsning: Fuglenes adfærd:

Opfattelsen af fuglene har igennem de seneste 40-50 år gennemgået en voldsom forandring; fra at betragte fuglene som mere eller mindre rene instinktvæsner, til nu at blive anerkendte for deres udviklede intelligens og bevidsthed, som basalt måske ikke er så væsentlig forskellig fra den måde menneskets intelligens og bevidsthed former sig, som vi går og tror.

Den sidste forelæsning vil gennemgå fuglenes adfærd, både som problemløsere og som sociale væsner med sammenligninger med mennesket af både neurofysiologiske og adfærdsmæssige forhold. 

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Bliv klog på fugle

Holdinfo

Hold: 1500

Startdato: onsdag d. 20. september 2023

Slutdato: onsdag d. 4. oktober 2023

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 3 onsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 20. september 2023 Kl. 18:15 - 20:00
2. undervisningsgang
onsdag d. 27. september 2023 Kl. 18:15 - 20:00
3. undervisningsgang
onsdag d. 4. oktober 2023 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, 1353 Kbh. K Lokale: 2.0.63 (bygning 2, opgang D)

Tilmelding åbner 12/6 kl. 10

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.