Folkeuniversitetet holder lukket onsdag d. 7/6
Kurv
0
Natur og univers

Danmark i rummet

Ved chefkonsulent, ph.d. Carol Anne Oxborrow, DTU Orbit, lektor, lic.techn., ph.d. Morten Bo Madsen, NBI, B.Sc. Ole J. Knudsen, Aarhus Space Center, teleskob- og satelitmanager, Mads Fredslund Andersen, AU og seniorforsker, ph.d. Desiree Monica Ferreira, DTU Orbit. Kursusleder: journalist og videnskabsformidler Leif Lønsmann, journalist, medlem af Astronomisk Selskab

I 2023 skal den danske astronaut Andreas Mogensen igen på et længere ophold på rumstationen. I denne foredragsserie udnytter vi denne lejlighed til at kaste lys over danske forskeres involvering i rumforskningen. Vi kommer omkring nogle af de vigtigste projekter, der enten handler om satellitprojekter, udforskningen af solsystemet eller eksperimenter på rumstationen.

 

 1. Den internationale rumstation (CAO)
  Hvad sker der på rumstationen, hvilke eksperimenter er Danmark med i, hvad skal Andreas Mogensen på rumstationen?
 2. Danmark på Mars (MBM)
  Danmark har igennem flere årtier siden Jens Martin Knudsens pionerindsats i voksende grad været centralt involveret i udforskningen af Mars. I forelæsningen vil vi høre om, hvad vi har lært fra de forskellige missioner.
 3. Danmark i Rummet (OJK)
  Danmark – en lille nation med en stor rolle i Rummet
 4. Århus i Rummet (MFA)
  Andreas Mogensens første tur i rummet i 2015 blev også startskuddet til Aarhus Universitets rumprogram med bl.a. Delphini-1 missionen, som med et lille kamera har taget nogle fantastisk flotte billeder.
 5. Athena og andre fremtidige ESA missioner (DDMF)
  Athena er en af de store fremtidige ESA missioner, og Danmark er med. Hør om, hvad det går ud på og om hvad ESA i øvrigt har i støbeskeen.

Forelæsningsrækken er blevet til i samarbejde med Astronomisk Selskab.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Danmark i rummet

Holdinfo

Hold: 1513

Startdato: tirsdag d. 31. oktober 2023

Slutdato: tirsdag d. 28. november 2023

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 5 tirsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 31. oktober 2023 Kl. 18:15 - 20:00
2. undervisningsgang
tirsdag d. 7. november 2023 Kl. 18:15 - 20:00
3. undervisningsgang
tirsdag d. 14. november 2023 Kl. 18:15 - 20:00
4. undervisningsgang
tirsdag d. 21. november 2023 Kl. 18:15 - 20:00
5. undervisningsgang
tirsdag d. 28. november 2023 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: City Campus Lokale:

Tilmelding åbner 12/6 kl. 10

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.