Kurv
0
Natur og univers

Danmarks skove - i fortid, nutid og fremtid

Ved forstkandidat Peter Friis Møller, naturkonsulent på Rungstedlund

Skovene er i fokus i denne forelæsningsrække. Danmark har været et skovland siden den seneste istid sluttede for 12.000 år siden. Men skovene har undergået enorme forandringer gennem tiderne – i takt med naturudviklingen og den tiltagende menneskelige påvirkning. Efter århundreder med hovedvægt på produktion og udnyttelse bliver store arealer i disse år givet tilbage til naturen som urørt skov. Hvad kommer det til at betyde?

Første aften gælder det fortiden: Istidens afslutning, træernes indvandring, urskovens fremvækst og det tiltagende samspil mellem natur og menneske. Anden gang drejer det sig om nutidens skove, deres udnyttelse og funktion som levested. Tredje og sidste gang, ser vi på, hvordan fremtiden tegner sig for vore skove under indtryk af klimaforandringer, biodiversitetskrise og vores indsats for at imødegå den kritiske udvikling.

Peter Friis Møller er forstkandidat og dels ansat på GEUS (De Nationale Geologiske Undersøgelser), hvor han arbejder med vegetationshistorie, skovdynamik og naturbeskyttelse, dels selvstændig konsulent.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Danmarks skove - i fortid, nutid og fremtid
Tofte Skov

Kursusinfo

Hold: 1132

Startdato: torsdag d. 27. oktober 2022

Slutdato: torsdag d. 10. november 2022

Tidspunkt: Kl. 16:15 - 18:00

Varighed: 3 torsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
torsdag d. 27. oktober 2022 Kl. 16:15 - 18:00
2. undervisningsgang
torsdag d. 3. november 2022 Kl. 16:15 - 18:00
3. undervisningsgang
torsdag d. 10. november 2022 Kl. 16:15 - 18:00

Sted: Studieskolen, Gothersgade 14, 1. sal, 1123 København K Lokale: 106 (1. sal)

Pris: Kr. 390,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.