Kurv
0
Natur og univers

Dansk brobygnings vej til elitestatus - via broerne over sund og bælt

Ved civilingeniør, broekspert, tidl CEO for COWI A/S og tidl. President for IABSE (International Association for Bridge and Structural Engineering) Klaus Henrik Ostenfeld

De mange store broer bygget i Danmark i det forrige århundrede repræsenterer en enestående historisk udvikling, som har ført til, at danske brobyggere nu er med til at projektere og udvikle de største broer i verden. Udgangspunktet var behovet for at knytte de danske landsdele sammen med faste forbindelser.

I 1930’erne var der vokset en dansk rådgivende ingeniørvirksomhed op med fokus på udvikling og indhentning af nyeste tendenser inden for international brobygning. Det gav mulighed for, at projektet for den nye Lillebæltsbro blev overdraget det danske firma Ostenfeld & Jønson.

De mange innovationer i dette projekt blev afsættet for Farø broerne, og gennembruddet med det verdensrekordstore Storebælts-projekt og Øresunds-broen. Det har ført til nye landvindinger, som anvendes på alle de største nye broer i verden, som Messinabroen med verdens største spændvidde på 3.300 m (endnu ikke bygget). Brobygningen er dermed blevet til en stor eksportvare for Danmark. 

På denne forelæsningsrække vil vi trække linjen gennem denne spændende udvikling frem til nogle af de nyeste udviklinger i forbindelse med de største udenlandske broer.

Dansk brobygnings vej til elitestatus - via broerne over sund og bælt

Kursusinfo

Hold: 1065

Startdato: onsdag d. 21. oktober 2020

Slutdato: onsdag d. 4. november 2020

Tidspunkt: Kl. 14:15 - 16:00

Varighed: 3 onsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 21. oktober 2020 Kl. 14:15 - 16:00
2. undervisningsgang
onsdag d. 28. oktober 2020 Kl. 14:15 - 16:00
3. undervisningsgang
onsdag d. 4. november 2020 Kl. 14:15 - 16:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro) Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet


Lukket for tilmelding

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.