Kurv
0
Natur og univers

De fascinerende fugle

Ved ph.d. Mark Desholm

Fugletrækket har til alle tider fascineret os mennesker, hvor især dets enorme omfang og ekstreme sæsonmæssige regularitet har imponeret os fugleelskere. 

Tusindvis af timer er blevet brugt på minutiøse iagttagelser, som til dels har resulteret i en langt mere detaljeret viden om disse massebevægelser, men måske vigtigst af alt, har afstedkommet en lind strøm af nye kvalificerede spørgsmål om fugletrækkets stadig uløste gåder.

Hvorhen flyver de og hvorfor standser nattergalene ikke bare ved Middelhavslandendes store spisekammer, men flyver den lange vej syd for Sahara? Hvordan finder de vej deroppe i nattens mørke, hvilken rolle spille aerodynamikken, og hvorfor dukker der pludselig ekstremt sjældne fugle op i Danmark?

I løbet af disse to forelæsninger vil vi høre om de biologiske godbidder samt blive præsenteret for det væld af højteknologiske teknikker, som er udviklet til udforskning af dette felt inden for videnskaben. Det være sig ringmærkning, diverse former for elektronisk mærkning, akustisk- og infrarøde observationer, radar og isotopanalyser.

Velkommen til et par aftenflyvninger med vores fascinerende trækfugle – almindelige som sjældne.  

De fascinerende fugle

Kursusinfo

Hold: 1076

Startdato: torsdag d. 24. september 2020

Slutdato: torsdag d. 1. oktober 2020

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 2 torsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
torsdag d. 24. september 2020 Kl. 18:15 - 20:00
2. undervisningsgang
torsdag d. 1. oktober 2020 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: CSS Øster Farimagsgade 5, 1353 Kbh. K Lokale: 18.-1.11 (bygning 18, opgang K i kld)

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.