Kurv
0
Natur og univers

Den grønlandske indlandsis. Et indblik i ændringerne ud fra moderne observationer og geologiske metoder

Ved seniorforsker, cand.scient, ph.d. Kristian Kjellerup Kjeldsen, GEUS

Den grønlandske indlandsis smelter og mister sin masse, og det har den gjort i stigende grad siden 1990’erne. Dette har bidraget til stigningen i det globale havniveau, som siden 1993 samlet set er steget med ca. 3,2 mm. om året. Modelfremskrivninger for indlandsisen peger i retning af, at massetabet vil fortsætte i fremtiden og således fortsat vil bidrage væsentligt til et øget havniveau. 

For både at give et indblik samt at kunne sætte potentielle ændringer ind i en kontekst, vil denne forelæsning give en forståelse af moderne og historiske observationer. Disse observationer stammer både direkte fra felten, fra fly og fra satellitter og ses i sammenspil med geologiske metoder og -observationer. Dette vil desuden synliggøre, hvordan observationer på forskellig tidsskalaer indgår i modeller og beregninger af fremtiden. 

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Den grønlandske indlandsis. Et indblik i ændringerne ud fra moderne observationer og geologiske metoder

Holdinfo

Hold: 1509

Startdato: torsdag d. 9. februar 2023

Slutdato: torsdag d. 9. februar 2023

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 torsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
torsdag d. 9. februar 2023 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: CSS, Gammeltoftsgade 15, 1353 Kbh. K Lokale: 35.-1.44 (bygning 35, kælderen)

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.