Kurv
0
Natur og univers

Du kan regne med kvantefysikken

Ved postdoc, ph.d. Ulrich Hoff, DTU fysik og ph.d. Sissel Bay Nielsen

FIK DU IKKE PLADS?

NYT HOLD samme dag kl. 12.30-14.15.

Tilmeld dig her: DU KAN REGNE MED KVANTEFYSIKKEN B

Computere er overalt i vores hverdag og er grundlaget for rigtig mange af de ting, vi gør. Men hvordan virker de egentligt? Er der regnestykker, som en computer ikke kan klare? Og hvad gør vi så, hvis vi bare virkelig gerne vil kende svaret?

De spørgsmål skal vi se nærmere på i dette lørdagsarrangement. For at blive klogere på det, skal vi tale om, hvad information er, hvordan man får det puttet ind i en computer, og hvordan den så rent faktisk regner ud, hvad f.eks. 2+2 er.

Så ryster vi posen og dykker ned i kvantefysikken! Her møder vi fænomenet ”entanglement”, som vi skal undersøge med et lille terningespil, og vi kommer til at forstå, hvorfor selv de kraftigste computere ikke kan simulere kvantefysikken. Derefter er vi klar til at se på, hvordan man kan bruge kvantefysikken til at lave en helt ny slags computer – en kvantecomputer – og hvad det er for nogle ting, vi håber den kan hjælpe os med at regne ud. Det skal vi også høre mere om i en ny munter Finn Foton-historie.

Undervisningen er målrettet nysgerrige børn og deres forældre eller bedsteforældre, som gerne vil lære mere om kvantefysik, og hvad en kvantecomputer er for noget.

Anbefalet alder: Fra 10 år

Du kan regne med kvantefysikken

Holdinfo

Hold: 1147

Startdato: lørdag d. 1. oktober 2022

Slutdato: lørdag d. 1. oktober 2022

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 12:00

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 1. oktober 2022 Kl. 10:15 - 12:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro), Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.