OBS: Mandag d. 17. januar åbner vi igen for undervisning og personlig betjening. Der er krav om coronapas og mundbind. Læs mere
Kurv
0
Natur og univers

Du kan regne med kvantefysikken

Ved postdoc, ph.d. Ulrich Hoff, DTU Fysik

Computere er overalt i vores hverdag og er grundlaget for rigtig mange af de ting vi gør. Men hvordan virker de egentlig? Er der regnestykker, som en computer ikke kan klare? Og hvad gør vi så, hvis vi bare virkelig gerne vil kende svaret?

De spørgsmål skal vi se nærmere på i dette lørdagsarrangement. For at blive klogere på det, skal vi tale om, hvad information er, hvordan man får det puttet ind i en computer og hvordan den så rent faktisk regner ud, hvad f.eks 2+2 er.

Så ryster vi posen og dykker ned i kvantefysikken! Her møder vi fænomenet ’entanglement’, som vi skal undersøge med et lille terningespil, og vi kommer til at forstå, hvorfor selv de kraftigste computere ikke kan simulere kvantefysikken. Derefter er vi klar til at se på, hvordan man kan bruge kvantefysikken til at lave en helt ny slags computer – en kvantecomputer – og hvad det er for nogle ting vi håber den kan hjælpe os med at regne ud. Det skal vi også høre mere om i en ny munter Finn Foton historie.

Kurset er målrettet nysgerrige børn, og deres forældre eller bedsteforældre, som gerne vil lære mere om kvantefysik og hvad en kvantecomputer er for noget.

Anbefalet alder: Fra 10 år.

Du kan regne med kvantefysikken

Kursusinfo

Hold: 1130

Startdato: lørdag d. 30. april 2022

Slutdato: lørdag d. 30. april 2022

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 12:00

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 30. april 2022 Kl. 10:15 - 12:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro), Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet

Udsolgt

Få besked hvis der bliver plads

Indtast din e-mail, og du vil få besked, hvis der kommer afbud eller der åbnes op for flere pladser.

Du er nu tilmeldt, og vil få besked hvis der åbnes op for yderligere pladser

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.