Kurv
0
Natur og univers

Et kig gennem isen på Jorden og på Mars

Ved ph.d. Nanna B. Karlsson

I 1970´erne udviklede Danmarks Tekniske Universitet banebrydende instrumenter til at undersøge iskapper og gjorde dermed Danmark til et foregangsland indenfor "isradar". Siden da er instrumenterne blevet forbedrede og  forfinede, og vi har nu en enorm viden om isen på polerne takket være netop isradar.

Denne forelæsning handler om brugen af isradar, fra de første undersøgelser til de nyeste forskningsresultater. Vi vil se spændende eksempler på, hvordan målingerne kan gøre os klogere på, hvor meget is der findes på polerne, isens historie, og hvor man kan finde det ældste is i Verden.

Vi skal også rejse til Mars, hvor isradar har afsløret gletsjere, der består af vand-is, en oplysning der måske kan vise sig at være yderst vigtig den dag, hvor mennesker lander på Mars.


Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Et kig gennem isen på Jorden og på Mars

Kursusinfo

Hold: 1116

Startdato: mandag d. 25. oktober 2021

Slutdato: mandag d. 25. oktober 2021

Tidspunkt: Kl. 16:15 - 18:00

Varighed: 1 mandag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 25. oktober 2021 Kl. 16:15 - 18:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro), Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet

Pris: Kr. 200,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.