OBS: Vi holder fortsat lukket for undervisning og personlig betjening. Vi arbejder på spændende alternativer i april! Læs mere
Kurv
0
Natur og univers

Evolution og klassifikation af biologisk mangfoldighed

Ved lektor em. Per Hartvig, Statens Naturhistoriske Museum

Helt fra oldtiden har mennesket haft et livsnødvendigt samspil med de planter og dyr, som var en del af det miljø, der omgav dem. Man har derfor været afhængig af at kende deres egenskaber og af at kunne genkende de enkelte organismegrupper og arter. Ligeledes har der gennem tiderne været spekulationer og forestillinger om, hvordan og hvorfor planter og dyr ”var sat på jorden”. Det har været en lang rejse fra overtro, religion til moderne naturvidenskab.

Denne forelæsningsrække giver et indblik i de mekanismer og processer, som ifølge naturvidenskaben ligger bag udviklingen af den biologiske mangfoldighed, som vi ser den i dag. Hvordan den genetiske variation i populationerne opstår, som er en forudsætning for evolution af nye arter, og om hvilke problemer der er ved overhovedet at definere og afgrænse arter.

Der gives et indblik i noget af det praktiske videnskabelige arbejde, der foregår ved klassifikation af organismerne, især med opdagelse, afgrænsning, navngivning og publicering af nye arter.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.

Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse 

Evolution og klassifikation af biologisk mangfoldighed

Kursusinfo

Hold: 1127

Startdato: tirsdag d. 9. februar 2021

Slutdato: tirsdag d. 9. marts 2021

Tidspunkt: Kl. 16:00 - 17:45

Varighed: 5 tirsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 9. februar 2021 Kl. 16:00 - 17:45
2. undervisningsgang
tirsdag d. 16. februar 2021 Kl. 16:00 - 17:45
3. undervisningsgang
tirsdag d. 23. februar 2021 Kl. 16:00 - 17:45
4. undervisningsgang
tirsdag d. 2. marts 2021 Kl. 16:00 - 17:45
5. undervisningsgang
tirsdag d. 9. marts 2021 Kl. 16:00 - 17:45

Sted: Studieskolen, Gothersgade 14, 1. sal, 1123 København K Lokale: Lokale 101 (1. sal)

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.