Kurv
0
Natur og univers

Forskning i velsmag og umami. Hvorfor passer nogle fødevarer bedre sammen end andre?

Ved postdoc., cand.techn.al, ph.d. Charlotte Vinther Schmidt, KU

De fleste kender til, at der er visse fødevarer, der passer ekstra godt sammen. I årtier har mange naturvidenskabelige forskere og kokke forsøgt at besvare spørgsmålet om, hvordan man laver ’det perfekte måltid’. Velsmag af den mad vi spiser er nemlig styrende for, hvad vi putter i munden og derfor også vores krops sundhed, mental velvære og ikke mindst klimaet.

Hypoteser på hvad det er, der skaber et godt fødevarematch, har gennem tiden været forsøgt opstillet, men står fortsat ubesvaret hen. Eller måske ikke. Forskning har nemlig vist, at umami-smag kan have en afgørende betydning for velsmagen af et måltid, samt indflydelse på sammensætning af drikkevarer til mad – f.eks. østers og champagne. Men smag er ikke alt vi mennesker bruger til at bedømme mad og drikkevarer med. Kort sagt smager vi med alle sanserne. For at forstå velsmag, skal man netop have kendskab til alle de sanser, som vi smager med.

Forelæsningsrækken henvender sig til alle, der interesserer sig for mad og velsmag, formidlet i en naturvidenskabelig kontekst.  Find evt. mere information på https://www.umamipairing.com/.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Forskning i velsmag og umami. Hvorfor passer nogle fødevarer bedre sammen end andre?

Holdinfo

Hold: 1516

Startdato: tirsdag d. 14. marts 2023

Slutdato: tirsdag d. 28. marts 2023

Tidspunkt: Kl. 16:15 - 18:00

Varighed: 3 tirsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 14. marts 2023 Kl. 16:15 - 18:00
2. undervisningsgang
tirsdag d. 21. marts 2023 Kl. 16:15 - 18:00
3. undervisningsgang
tirsdag d. 28. marts 2023 Kl. 16:15 - 18:00

Sted: Studieskolen, Gothersgade 14, 1. sal, 1123 København K Lokale: 103 (1. sal)

TILMELDING FRA 12. DECEMBER KL. 10

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.