Kurv
0
Natur og univers

FREDERIKSSUND - Verdenshavenes rolle i fortidens klimaforandringer

Ved ph.d Søren Borg

I løbet af den seneste million år har Jorden gennemlevet flere istider og mellemistider. Istiderne er karakteriseret ved et køligt globalt klima og en lav koncentration af drivhusgasser i atmosfæren. Under disse forhold voksede de massive iskapper på Grønland og på Sydpolen sig større. Mellemistiderne er omvendt karakteriseret ved højere koncentrationer af drivhusgasser og et mildere klima, hvor iskapperne trækker sig tilbage og bliver mindre.

Ændringer i Jordens bane om solen er af afgørende betydning for det vekslende klima, men kan ikke forklare de store ændringer mellem istid og mellemistid alene. Her må man medregne ændringerne i koncentrationen af drivhusgasser. Men hvad forårsagede disse ændringer? Dette spørgsmål inden for klimaforskningen er endnu ubesvaret, men meget tyder på, at svaret skal findes i verdenshavene. Hør hvordan klimaforskere forsøger at besvare disse spørgsmål med avancerede computere, og hvor vi både besøger Grønlands indlandsis og sejler tværs over Atlanten

FREDERIKSSUND - Verdenshavenes rolle i fortidens klimaforandringer

Kursusinfo

Hold: 8813

Startdato: onsdag d. 30. september 2020

Slutdato: onsdag d. 30. september 2020

Tidspunkt: Kl. 19:30 - 21:15

Varighed: 1 onsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 30. september 2020 Kl. 19:30 - 21:15

Sted: Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, 3600 Frederikssund

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.