Kurv
0
Natur og univers

Frøplanternes liv

Ved lektor em. Per Hartvig, Statens Naturhistoriske Museum

Frøplanterne har gennem evolutionen udviklet forskellige former for spredning af deres afkom. Spredningsenhederne ved den kønnede formering er for det meste frø og frugter, som er morfologisk tilpassede det omgivende miljø. Nogle har udviklet flyveanordninger, så frøene spredes med vinden, andre har udviklet saftige frugter, som spises af fugle, og andre igen har udviklet krogbørster, der hæfter til dyrene.

I dag spiller mennesket desuden en væsentlig rolle ved planternes spredning. Dels flytter vi, tilsigtet eller utilsigtet, rundt med planterne og deres frø gennem vore daglige aktiviteter. Dels har vi omformet det oprindelige naturlige landskab, så betingelserne for frøspredningen er blevet ændret markant.

Man kan også betragte planternes formering og deres afkom i et bredere evolutionært biologisk perspektiv, idet de har en helt grundlæggende betydning for udviklingen og opretholdelsen af diversiteten i klodens økosystemer. 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Frøplanternes liv

Kursusinfo

Hold: 1113

Startdato: tirsdag d. 19. april 2022

Slutdato: tirsdag d. 3. maj 2022

Tidspunkt: Kl. 14:15 - 16:00

Varighed: 3 tirsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 19. april 2022 Kl. 14:15 - 16:00
2. undervisningsgang
tirsdag d. 26. april 2022 Kl. 14:15 - 16:00
3. undervisningsgang
tirsdag d. 3. maj 2022 Kl. 14:15 - 16:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro), Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet

Pris: Kr. 390,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.