Kurv
0
Natur og univers

Gletsjere på Mars

Ved ph.d. Nanna B. Karlsson

Det var en stor overraskelse, da Mars-satellitten Viking i 1970’erne tog billeder af noget, der lignede gletsjere på Mars' overflade. Der var mange forslag til, hvad disse gletsjer-lignende former kunne være. Det er imidlertid først inden for de sidste 15 år, at vi har fået vished for, at gletsjerne består af vand-is.

I dette foredrag vil undersøge, hvad vi ved - og ikke ved - om Mars' gletsjere, hvordan gletsjerne giver os indsigt i fortidens klima på Mars, og hvorfor gletsjerne måske kan vise sig at være yderst vigtige den dag, hvor mennesker lander på Mars.

 

Program:

Kl. 18.30 - 19: Ankomst

Kl. 19.00 - 21.00: Forelæsning (inkl. pause)

Kl. 21.00 - 21.30: Kig ind til Danmarks største teleskop i Discovery Dome

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.

Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på 
www.fukbh.dk/databeskyttelse   

Gletsjere på Mars

Kursusinfo

Hold: 1138

Startdato: tirsdag d. 8. juni 2021

Slutdato: tirsdag d. 8. juni 2021

Tidspunkt: Kl. 19:00 - 21:30

Varighed: 1 tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 8. juni 2021 Kl. 19:00 - 21:30

Sted: Brorfelde Observatorium, Observator Gyldenkernes Vej 3, 4340 Tølløse Lokale: Hovedbygning. Tjek ind Værkstedsbygn. v. P-plads

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.