Folkeuniversitetet holder lukket onsdag d. 7/6
Kurv
0
Natur og univers

Hologenomics: Genfortælling af livets historie

Ved professor, ph.d. Tom Gilbert, lektor, ph.d. Morten Tønsberg Limborg og lektor, ph.d. Sandra Breum Andersen, alle fra KU

Titlen på denne forelæsningsrække er sloganet for et helt nyt grundforskningscenter på KU, Center for Evolutionary Hologenomics, der åbnede i 2020. De seneste års forskning har gjort det tydeligt, at mikrobiomet, dvs. alle de mikroorganismer der lever i og på dyr og planter, har en kolossal betydning for vores liv. For at kunne besvare mange af de store spørgsmål inden for biologien og lægevidenskaben, er det ikke nok kun at kigge på dyrene og planternes eget DNA; man bliver nødt til at tage samspillet med mikroorganismerne med i betragtning. Således er hologenomics et forholdsvist nyt og potentielt revolutionerende forskningsfelt, som tre forskere fra Center for Evolutionary Hologenomics i denne forelæsningsrække vil give et indblik i. Vi skal både høre om fremtidsperspektiver inden for vores forståelse af den basale evolutionsteori, om menneskets egen sundhed samt perspektiver for en mere bæredygtig fødevareproduktion i fremtiden.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Hologenomics: Genfortælling af livets historie

Holdinfo

Hold: 1506

Startdato: onsdag d. 15. november 2023

Slutdato: onsdag d. 29. november 2023

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 3 onsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 15. november 2023 Kl. 18:15 - 20:00
2. undervisningsgang
onsdag d. 22. november 2023 Kl. 18:15 - 20:00
3. undervisningsgang
onsdag d. 29. november 2023 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, 1353 Kbh. K Lokale: 7.0.34 (bygning 7, opgang A)

Tilmelding åbner 12/6 kl. 10

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.