Kurv
0
Natur og univers

Jubilæumsforelæsning: Bakterierne og deres liv

Ved cand.scient., ph.d. Peder Worning

Bakterier blev første gang set i et mikroskop i 1676. Men de fik først medicinsk betydning i sidste halvdel af det nittende århundrede, da forskere som Louis Pasteur og Robert Koch fik overbevist læger og myndigheder om at mange af vores farligste sygdomme skyldes bakterier.

Det kom til at ændre vores sygdomsbillede og betød at forskning i bakterier blev en af medicinens vigtigste discipliner. Men det betød også at sygdomsfremkaldende bakterier blev den måde vi forstod bakterier på.

Igennem de seneste tyve år har man fundet ud af at vores naturlige bakterier er de helt nødvendige for at vores krop udvikler sig normalt. De opdrager vores immunsystem, holder sygdomme væk og den seneste forskning viser at de også påvirker vores sind.

Bakteriernes betydning for livets udvikling kan ikke overvurderes, hvis de forsvandt ville livet ret hurtigt uddø på Jorden. Uden bakterier ville der ikke være ilt i atmosfæren.

 

Denne forelæsning er én af de fire jubilæumsforelæsninger, som markerer, at det i år er 125 år siden, at Folkeuniversitetet i København blev oprettet. Vi sætter emnerne for de fire første forelæsningsrækker på programmet igen – med nye undervisere og nye forskningsresultater, men med samme grundlæggende nysgerrighed til verden omkring os.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Jubilæumsforelæsning: Bakterierne og deres liv

Holdinfo

Hold: 1504

Startdato: torsdag d. 27. april 2023

Slutdato: torsdag d. 27. april 2023

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 torsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
torsdag d. 27. april 2023 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Science, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Lokale: A1-01.01 (Festauditoriet, bygning 1, st.)

Pris: Kr. 200,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.