Kurv
0
Natur og univers

Jubilæumsforelæsning: Tiden

Ved professor, dr.scient., ph.d. Ulrik l. Uggerhøj, AU

Meget er sket i naturvidenskabens opfattelse af tiden siden Poul La Cours forelæsning om dette emne i regi af folkeuniversitetet for 125 år siden. Men den mest skelsættende indsigt siden da, relateret til emnet tid, er nok Albert Einsteins relativitetsteori. I denne forelæsning illustreres flere af Einsteins tankeeksperimenter relateret til tidens gang, bl.a. det såkaldte tvillinge-paradoks, der omhandler forskellen i tvillingers aldringer, hvis den ene foretager en hastig rumrejse. Forelæsningen kommer også ind på moderne eksperimenters eftervisning af disse effekter, og runder af med en gennemgang af tidens stilstand på randen af et sort hul, set udefra.

Denne forelæsning er én af de fire jubilæumsforelæsninger, som markerer, at det i år er 125 år siden, at Folkeuniversitetet i København blev oprettet. Vi sætter emnerne for de fire første forelæsningsrækker på programmet igen – med nye undervisere og nye forskningsresultater, men med samme grundlæggende nysgerrighed til verden omkring os.

Jubilæumsforelæsning: Tiden

Holdinfo

Hold: 1531

Startdato: torsdag d. 13. april 2023

Slutdato: torsdag d. 13. april 2023

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 torsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
torsdag d. 13. april 2023 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Niels Bohr Institutet, Blegdamsvej 17, 2100 Kbh. Ø Lokale: Auditorium A

Udsolgt

Få besked hvis der bliver plads

Indtast din e-mail, og du vil få besked, hvis der kommer afbud eller der åbnes op for flere pladser.

Du er nu tilmeldt, og vil få besked hvis der åbnes op for yderligere pladser

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.