Kurv
0
Natur og univers

Kontroversen om Universets alder og udvikling

Ved astrofysiker, cand.scient. Henry Nørgaard

Siden universets fødsel i det såkaldte Big Bang har selve rummet mellem galakserne gennemgået en fortsat udvidelse som påvist af Hubble i 1920'erne. Hastigheden af denne udvidelse - og dermed også universets alder - fastsættes ud fra værdien af den såkaldte Hubble-konstant.

Som en følge af de seneste års stadigt mere præcise observationer og indføringen af nye metoder til bestemmelse af Hubble-konstanten er der opstået uoverensstemmelse mellem resultaterne fra de forskellige metoder: Hubble-konstant konflikten.

Vi gennemgår i detalje grundlaget for Big Bang teorien, og konflikten belyses ved at inddrage de nyeste resultater fra en række af de mest afgørende observationer af fjerne stjerneeksplosioner (supernovaer), pulserende stjerner og Albert Einsteins tyngdelinser og tyngdebølger. Herved bliver det samtidig muligt at få indblik i universets struktur og indhold over meget store afstande.

Forelæsningsrækken kræver ikke forhåndskendskab til de omtalte emner.

 

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.

Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på 
www.fukbh.dk/databeskyttelse 

Kontroversen om Universets alder og udvikling

Kursusinfo

Hold: 1066

Startdato: tirsdag d. 20. oktober 2020

Slutdato: tirsdag d. 10. november 2020

Tidspunkt: Kl. 14:15 - 16:00

Varighed: 4 tirsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 20. oktober 2020 Kl. 14:15 - 16:00
2. undervisningsgang
tirsdag d. 27. oktober 2020 Kl. 14:15 - 16:00
3. undervisningsgang
tirsdag d. 3. november 2020 Kl. 14:15 - 16:00
4. undervisningsgang
tirsdag d. 10. november 2020 Kl. 14:15 - 16:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro) Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet


Udsolgt

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.