OBS: Vi holder fortsat lukket for undervisning og personlig betjening. Vi arbejder på spændende alternativer i april! Læs mere
Kurv
0
Natur og univers

Kvantefysik i børnehøjde

Ved seniorrådgiver, ph.d. Ulrich Busk Hoff, DTU Fysik

Kvantefysikken bliver ofte beskyldt for at være fuldstændig uforståelig og næsten mystisk. Det passer ikke. Det er bare fordi, naturen rummer mange flere fantastiske fænomener end vi som mennesker normalt oplever eller har fantasi til at forestille os. I kvantefysikkens mikroskopiske univers kan ting for eksempel sagtens være to steder på samme tid.

Dette lørdagsarrangement tager udgangspunkt i børnebogen Finn Foton og kvantefysikken, der blev skabt ud fra en ide om, at børn har lettere ved at acceptere kvantefysikkens fænomener, fordi de stadig har deres fantasi i god behold. De er endnu ikke blevet skolet i, hvad der lader sig gøre og hvad der ikke gør, og naturlovene har ingen autoritet i deres legeunivers.

Undervejs i forelæsningen skal vi tale om ’superpositioner’ og ’entanglement’, hilse på Schrödingers kat, der både er død og levende på en gang, og høre om, hvordan mikroskopiske trampoliner måske kan gøre kvantefysikken synlig for os. Det er tænkt som et hyggeligt familiearrangement, hvor børn og voksne sammen kan gå på opdagelse i kvantefysikken.

Finn Foton og kvantefysikken er første bog i en serie af humoristiske fortællinger skabt i samarbejde mellem kunstnere og kvantefysikere. Bøgerne tager inspiration fra naturvidenskaben og omformer det til skæve og underholdende fortællinger i et eventyrligt univers. Det er et vindue til naturvidenskaben i børnehøjde, der forener latter og læring.

Prisen gælder for ét barn og én voksen. Anbefalet alder: Fra 10 år.

Kvantefysik i børnehøjde

Kursusinfo

Hold: 1134

Startdato: lørdag d. 20. marts 2021

Slutdato: lørdag d. 20. marts 2021

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 11:00

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 20. marts 2021 Kl. 10:15 - 11:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro), Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.