Kurv
0
Natur og univers

Liv i rummet - er vi alene? (online)

Ved seniorforsker, ph.d. Jens Olaf Pepke Pedersen, DTU Space

Bemærk at det er online-undervisning

Af alle de spørgsmål vi mennesker stiller os selv, er spørgsmålet om livets oprindelse vel et af de største. I betragtning af universets umådelige størrelse er det næsten umuligt at forestille sig, at Jorden skulle være det eneste sted livet er opstået.

De grundlæggende forudsætninger som gjorde liv muligt på Jorden må jo findes et utal af steder. Ser vi imidlertid nærmere på de specielle forhold, som livet har haft på Jorden, er det dog ikke oplagt, at der er liv overalt i universet. F.eks. har Jorden næsten lige siden sin dannelse haft et usædvanligt gunstigt og stabilt klima, hvor der hele tiden har været flydende vand. Alligevel tog det milliarder af år, før komplekse livsformer blev udviklet. Så måske er vi mennesker ret usædvanlige skabninger i universet.

I forelæsningen ser vi på nogle af betingelserne for skabelsen af liv, vi vil se på jagten efter liv i solsystemet og radioastronomernes eftersøgning blandt fjerne stjerner.

Læs mere om online-undervisning og find vejledninger

Liv i rummet - er vi alene? (online)

Kursusinfo

Hold: 1315

Startdato: torsdag d. 11. november 2021

Slutdato: torsdag d. 11. november 2021

Tidspunkt: Kl. 16:15 - 18:00

Varighed: 1 torsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
torsdag d. 11. november 2021 Kl. 16:15 - 18:00

Sted: Online

Pris: Kr. 200,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.