Kurv
0
Natur og univers

Liv i Universet

Ved astrofysiker, cand.scient. Tina Ibsen

Hvad skal der til, for at liv kan trives? Her på Jorden er det nærmest umuligt at finde et sted, hvor livet ikke er til stede. Vi finder liv i dybhavet, i saltsøer og i nedsmeltede atomreaktorer – det viser, at liv er hårdført og kan trives selv de steder, hvor vi mennesker for længst var gået til. Men er Jorden det eneste sted, hvor livet eksisterer, eller har vi fundet andre planeter, hvor livet kan trives?

I denne forelæsning kigger vi på den nyeste forskning inden for exoplaneter, dvs. planeter der kredser om andre stjerner end vores sol, og får forskningens bedste bud på, hvor vi kan finde liv i vores utrolige univers. 

Program:

Kl. 18.30 - 19: Ankomst

Kl. 19.00 - 21.00: Forelæsning (inkl. pause)

Kl. 21.00 - 21.30: Kig ind til Danmarks største teleskop i Discovery Dome

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Liv i Universet

Kursusinfo

Hold: 1120

Startdato: tirsdag d. 9. november 2021

Slutdato: tirsdag d. 9. november 2021

Tidspunkt: Kl. 19:00 - 21:30

Varighed: 1 tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 9. november 2021 Kl. 19:00 - 21:30

Sted: Brorfelde Observatorium, Observator Gyldenkernes Vej 3, 4340 Tølløse Lokale: Hovedbygning. Tjek ind Værkstedsbygn. v. P-plads

Udsolgt

Få besked hvis der bliver plads

Indtast din e-mail, og du vil få besked, hvis der kommer afbud eller der åbnes op for flere pladser.

Du er nu tilmeldt, og vil få besked hvis der åbnes op for yderligere pladser

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.