Kurv
0
Natur og univers

Livet - en drivende kraft i jordens historie

Ved geolog og ph.d.-stipendiat Kasper P. Olesen, SDU

Menneskets påvirkning af Jorden står for de fleste af os lysende klar. Men hvad med alt det liv som var før os? Hvad er livets rolle i de store geologiske sammenhænge og vores planets udvikling?

Vi vil i denne forelæsning gå på opdagelse i gamle, men banebrydende, idéer af Vladimir Vernadsky og James Lovelock om livet som en drivende geologisk kraft og Jorden som en slags selvregulerende organisme.

Vi vil se, hvordan de idéer hænger sammen med den nyeste geobiologiske forskning og vores viden om livet, klimaet og Jordens historie.


Program:

Kl. 18.30 - 19: Ankomst

Kl. 19.00 - 21.00: Forelæsning (inkl. pause)

Kl. 21.00 - 21.30: Kig ind til Danmarks største teleskop i Discovery Dome

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Livet - en drivende kraft i jordens historie

Kursusinfo

Hold: 1118

Startdato: tirsdag d. 28. september 2021

Slutdato: tirsdag d. 28. september 2021

Tidspunkt: Kl. 19:00 - 21:30

Varighed: 1 tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 28. september 2021 Kl. 19:00 - 21:30

Sted: Brorfelde Observatorium, Observator Gyldenkernes Vej 3, 4340 Tølløse Lokale: Hovedbygning. Tjek ind Værkstedsbygn. v. P-plads

Lukket for tilmelding

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.