Kurv
0
Natur og univers

Mars - den røde planet

Ved astrofysiker, cand.scient. Tina Ibsen

Mennesket har altid spejdet mod himlen, og undret os over hvad der findes derude. Et af de himmelobjekter som har skabt størst forundring, er vores naboplanet Mars. Den røde planets bane over himlen, gav den danske astronom Tycho Brahe grå hår, og selvom talrige missioner til Mars har afsløret nogle af planetens hemmeligheder, er der stadigvæk mange ubesvarede spørgsmål, der venter i det røde støv.

Til denne forelæsning vil vi se nærmere på udforskningen af Mars, og den viden som vi har fået fra de mange Mars-missioner. Vi vil også spejde ud mod fremtidige missioner og drømmen om en dag at sende mennesker ud til den golde planet.

Tina Ibsen er uddannet astrofysiker fra København Universitet. Hun har været formidlingschef på Tycho Brahe Planetarium i København, hvor hun har vundet priser for sin formidling af astronomi og rumfart. Hun er forfatter til bogen Den røde planet, og er vært på podcasten RumSnak.

 

Program for aftenen:

Kl. 19.00-19.15: Velkomst

Kl. 19.15-21.15: Forelæsning (inkl. pause)

Kl. 21.15-22.00: Kig ind i Danmarks største teleskop i Discovery Dome

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Mars - den røde planet

Holdinfo

Hold: 1154

Startdato: onsdag d. 23. november 2022

Slutdato: onsdag d. 23. november 2022

Tidspunkt: Kl. 19:00 - 22:00

Varighed: 1 onsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 23. november 2022 Kl. 19:00 - 22:00

Sted: Brorfelde Observatorium, Observator Gyldenkernes Vej 3, 4340 Tølløse Lokale: Hovedbygning. Tjek ind Værkstedsbygn. v. P-plads

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.