OBS: Vi holder fortsat lukket for undervisning og personlig betjening. Vi arbejder på spændende alternativer i april! Læs mere
Kurv
0
Natur og univers

Menneskets forbindelse til stjernerne og universet

Ved astrofysiker, cand.scient. Henry Nørgaard

Grundstoffernes skabelsesberetning er naturvidenskabens bud på menneskets forbindelse til stjernerne, og den udgør grundpillen i fortællingen om, hvordan dødt materiale har kunnet udvikle sig til levende stof.

Vi lægger ud med at anskueliggøre stjernernes helt afgørende betydning for universets stofskifte og får på den måde samtidig et klart indblik i stjernernes livsforløb. Dernæst ser vi på, hvordan planeter kommer til veje. Meget tyder på, at planeterne i vores eget Solsystem er ret specielle sammenlignet med fremmede planetsystemer omkring andre stjerner. De mest interessante exoplaneter omtales, og vi undersøger, hvilke kriterier man kan udpege som afgørende for, at liv kan opstå og vedligeholdes i meget lange tidsrum.

For nylig er der blevet fremlagt planer om at sende lyssejl til vores nærmeste exoplanet for bl.a. at undersøge, om livet har slået rod der. Vi slutter med at overveje, om disse planer mon nogensinde kan blive til virkelighed.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.

Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på 
www.fukbh.dk/databeskyttelse   

Menneskets forbindelse til stjernerne og universet

Kursusinfo

Hold: 1129

Startdato: tirsdag d. 2. marts 2021

Slutdato: tirsdag d. 23. marts 2021

Tidspunkt: Kl. 14:15 - 16:00

Varighed: 4 tirsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 2. marts 2021 Kl. 14:15 - 16:00
2. undervisningsgang
tirsdag d. 9. marts 2021 Kl. 14:15 - 16:00
3. undervisningsgang
tirsdag d. 16. marts 2021 Kl. 14:15 - 16:00
4. undervisningsgang
tirsdag d. 23. marts 2021 Kl. 14:15 - 16:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro), Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.