Kurv
0
Natur og univers

Menneskets oprindelse og tidlige evolution

Ved palæontolog og geolog, ph.d. Bent Erik Kramer Lindow, Statens Naturhistoriske Museum

Nye fossilfund og undersøgelser afdækker et mere og mere komplekst billede af menneskenes udvikling. Det moderne menneske – Homo sapiens – er den sidste overlevende ud af en stor fortidig mangfoldighed af menneskearter, der levede samtidigt og side om side i Afrika, Asien og Europa. Nye opdagelser trækker oprindelsen af avancerede opfindelser som redskabsbrug, ild, kost og madlavning, kunst, beklædning og endda søfart længere tilbage i tid blandt vore forgængere end hidtil.

Forelæsningerne giver et overblik over, hvad de nyeste fossilfund og palæontologiske undersøgelser kan forklare om menneskenes udvikling. Først præsenteres primaternes (halvaber, aber, og menneskeaber) overordnede udvikling. Derefter gennemgås forskellige menneskeaber og menneskearter fra de seneste syv millioner år, og hvad de afslører om tilpasninger og opfindelser, der findes hos det moderne menneske.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Menneskets oprindelse og tidlige evolution

Holdinfo

Hold: 1505

Startdato: mandag d. 20. februar 2023

Slutdato: mandag d. 6. marts 2023

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 3 mandage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 20. februar 2023 Kl. 18:15 - 20:00
2. undervisningsgang
mandag d. 27. februar 2023 Kl. 18:15 - 20:00
3. undervisningsgang
mandag d. 6. marts 2023 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Søndre Campus - Islands Brygge St. (Metro) Njalsgade 74-76, 2300 Kbh. S Lokale: 9A.0.01 (bygning 9A, stuen)

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.