Folkeuniversitetet holder lukket onsdag d. 7/6
Kurv
0
Natur og univers

Mutantplanter som basis for fremtidens bæredygtige jordbrug

Ved professor, dr.scient., ph.d. Michael Broberg Palmgren, KU

Der er generelt et behov for nye bæredygtige afgrøder, som belaster miljøet minimalt, og som kan dyrkes i Danmark – dels for at mindske import af foder og dels for at erstatte animalske produkter. Forskningen er på jagt efter naturligt genererede mutationer i eksisterende afgrøder, som kan bruges til at optimere afgrøder, så de giver et større og mere bæredygtigt udbytte. Men der arbejdes også på at udvikle helt nye afgrøder til gavn for det globale jordbrug i fremtiden. Quinoa er en af afgrøderne med potentiale. En anden er flerårige vilde græsser, som det er håbet kan blive til nye kornsorter, der ikke behøver at sås hvert år, og som har dybe rodsystemer, der lagrer kulstof i jorden og optager vand og næringsstoffer mere effektivt end vores nuværende enårige afgrøder. Til brug for dette arbejde kan det blive nødvendigt at øge den genetiske diversitet ved at inducere mutationer i planternes arvemasse, enten tilfældigt eller målrettet ved hjælp af nye genediteringsmetoder.

Til denne forelæsning kan du høre om barrierer og muligheder for udvikling af sådanne afgrøder.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Mutantplanter som basis for fremtidens bæredygtige jordbrug

Holdinfo

Hold: 1504

Startdato: mandag d. 23. oktober 2023

Slutdato: mandag d. 23. oktober 2023

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: mandag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 23. oktober 2023 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, 1353 Kbh. K Lokale: 7.0.18 (bygning 7, opgang A)

Tilmelding åbner 12/6 kl. 10

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.