Kurv
0
Natur og univers

Myrer

Ved seniorforsker, ph.d. Joachim Offenberg, AU

Hør om myrernes forunderlige levevis og organisering i samfund med dronninger, slaver og statskup. Myrerne har tilmed ’opfundet’ telekommunikation, landbrugsdrift og aktive solfangere. Og myrerne har tilpasset sig ekstreme forhold – f.eks. i kolonier under vand og i toppen af trækroner. Hør også om forskernes nyeste succes med at bruge myrer i skadedyrsbekæmpelse og derved erstatte sprøjtemidler – så f.eks. æble- og mangoplantager kan drives økologisk.

Forelæsningen bygger på Tænkepausen Myrer fra Aarhus Universitetsforlag, som har været indstillet til Læsernes Bogpris 2014.

Program:
Kl. 19.00-19.15: Velkomst
Kl. 19.15-21.15: Forelæsning (inkl. pause)
Kl. 21.15-22.00: Kig ind til Danmarks største teleskop i Discovery Dome

 

 

Observatoriet er en science park, der formidler natur og naturvidenskab til nysgerrige gæster i alle aldre. Stedet ligger i et smukt, bakket overdrevslandskab ved Brorfelde syd for Holbæk og har oprindeligt været et astronomisk forskningscenter under Københavns Universitet. I dag er både naturen, mørket og bygningerne fredede, og dørene er åbne for alle, der har lyst til at kigge forbi.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Myrer

Holdinfo

Hold: 1527

Startdato: tirsdag d. 21. marts 2023

Slutdato: tirsdag d. 21. marts 2023

Tidspunkt: Kl. 19:00 - 22:00

Varighed: 1 tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 21. marts 2023 Kl. 19:00 - 22:00

Sted: Brorfelde Observatorium, Observator Gyldenkernes Vej 3, 4340 Tølløse Lokale: Hovedbygning. Tjek ind Værkstedsbygn. v. P-plads

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.