Kurv
0
Natur og univers

Myrer

Ved seniorforsker, ph.d. Joachim Offenberg, AU

Hør om myrernes forunderlige levevis og organisering i samfund med dronninger, slaver og statskup. Myrerne har tilmed ’opfundet’ telekommunikation, landbrugsdrift og aktive solfangere. Og myrerne har tilpasset sig ekstreme forhold – f.eks. i kolonier under vand og i toppen af trækroner. Hør også om forskernes nyeste succes med at bruge myrer i skadedyrsbekæmpelse og derved erstatte sprøjtemidler – så f.eks. æble- og mangoplantager kan drives økologisk.

Forelæsningen bygger på Tænkepausen Myrer fra Aarhus Universitetsforlag, som har været indstillet til Læsernes Bogpris 2014.

Program:
Kl. 19.00-19.15: Velkomst
Kl. 19.15-21.15: Forelæsning (inkl. pause)
Kl. 21.15-22.00: Kig ind til Danmarks største teleskop i Discovery Dome

 

 

Observatoriet er en science park, der formidler natur og naturvidenskab til nysgerrige gæster i alle aldre. Stedet ligger i et smukt, bakket overdrevslandskab ved Brorfelde syd for Holbæk og har oprindeligt været et astronomisk forskningscenter under Københavns Universitet. I dag er både naturen, mørket og bygningerne fredede, og dørene er åbne for alle, der har lyst til at kigge forbi.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Myrer

Holdinfo

Hold: 1527

Startdato: tirsdag d. 21. marts 2023

Slutdato: tirsdag d. 21. marts 2023

Tidspunkt: Kl. 19:00 - 22:00

Varighed: 1 tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 21. marts 2023 Kl. 19:00 - 22:00

Sted: Brorfelde Observatorium, Observator Gyldenkernes Vej 3, 4340 Tølløse Lokale: Hovedbygning. Tjek ind Værkstedsbygn. v. P-plads

TILMELDING FRA 12. DECEMBER KL. 10

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.