Kurv
0
Natur og univers

Nobelprismodtager Morten Meldal. Molekyler mødes og god klik-kemi opstår

Ved nobelprismodtager, professor, ph.d. Morten Meldal, KU

Klik-kemi-konceptet blev udviklet samtidig i forskellige laboratorier rundt omkring i verden i 1990’erne. Der var et særligt indtrængende behov for kvantitative kemiske reaktioner/molekylære LEGO®-klodser til at håndtere presset fra kombinatorisk videnskab til at syntetisere, screene og identificere tusinder – millioner af kemiske forbindelser. Under undersøgelser af kombineret Peptid-diversitet, opdagede vi mere eller mindre tilfældigt CuAAC klik-reaktionen i 2001. Mekanismen for reaktionen vil blive diskuteret, og dens anvendelser i en bred vifte af forskningsundersøgelser, så som overflade modifikation, mimik-studier, strukturel kontrol og protein-konstruktion, vil blive præsenteret. De mere eksistentielle aspekter og vores fundamentale forståelse af kemi, vigtigheden af tilfældige opdagelser inden for videnskaben, samt løftet til den unge generation om at inspirere til at studere kemi for en bedre fremtid, vil også blive diskuteret til denne forelæsning.

Bemærk: Forelæsningen foregår på dansk men de tilhørende slides vil være på engelsk. 

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Nobelprismodtager Morten Meldal. Molekyler mødes og god klik-kemi opstår
Morten Meldal, fotograf: Lars Krabbe

Holdinfo

Hold: 1512

Startdato: tirsdag d. 14. november 2023

Slutdato: tirsdag d. 14. november 2023

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 14. november 2023 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Søndre Campus - Islands Brygge St. (Metro) Emil Holms Kanal 2-8, 2300 Kbh. S Lokale: 23.0.49 (bygning 23, stuen)

Venteliste

VI ARBEJDER PÅ AT SKAFFE FLERE PLADSER

Få besked, hvis der bliver plads eller et ekstra hold oprettes.
Du er nu på venteliste og modtager en besked fra os, hvis der bliver plads eller et ekstra hold oprettes. Det er først til mølle, så vent ikke for længe med at tilmelde dig.

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.