Kurv
0
Natur og univers

Nye fiskeopdagelser fra Danmark og verden

Ved lektor, fiskekurator, ph.d. Peter Rask Møller, Statens Naturhistoriske Museum

Lektor og fiskekurator ved Statens Naturhistoriske museum giver i denne forelæsning en opdatering på, hvordan det står til med den samlede danske fiskefauna. Der er heldigvis både gode og dårlige nyheder. Hør om hvilke arter der er kommet til, og hvordan det går med fiskene ift. klimaforandringer, forurening, fiskeri m.m. Hør hvordan nye, skånsomme undersøgelsesmetoder er ved at vinde indpas – dvs. hvordan fiskeforskerne forsøger at indsamle data uden at skade fiskene og naturen. Der vil blive gennemgået eksempler med eDNA (miljøDNA) og snorkel-undersøgelser i både Danmark, Grønland og varmere himmelstøj. Vi vil også se på, hvordan sjældne og nye fisk fra museumssamlinger bliver undersøgt med nye scanning-metoder, der kan fortælle en masse om deres biologi, helt uden at dissekere eller på anden måde skade fiskene. Stjernen i den historie er ’den blå fisk’ – et ’levende fossil’ som har været en tur på hospitalet for at blive CT- og MR-Scannet.   

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Nye fiskeopdagelser fra Danmark og verden

Holdinfo

Hold: 1503

Startdato: onsdag d. 29. marts 2023

Slutdato: onsdag d. 29. marts 2023

Tidspunkt: Kl. 16:15 - 18:00

Varighed: 1 onsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 29. marts 2023 Kl. 16:15 - 18:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro), Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet

Pris: Kr. 200,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.