Folkeuniversitetet holder lukket onsdag d. 7/6
Kurv
0
Natur og univers

Nyt fra rummet

Ved astrofysiker, cand.scient. Tina Ibsen

Nye teleskoper gør det muligt at undersøge det tidlige univers i større detaljer, og det rykker ved vores forståelse af, hvordan galakserne har udviklet sig. Andreas Mogensen er tilbage i rummet på mission til Den Internationale Rumstation, og nye missioner sendes hele tiden afsted. Med afsæt i sin nye bog Danmark i rummet (RUMSNAK, 2023) fortæller Tina Ibsen om en række af de missioner, der vil definere astrofysikken de næste år, de nyeste resultater fra observatorier verden over, og hvordan Danmark står i forhold til rumforskningen globalt.

 

Observatoriet er en science park, der formidler natur og naturvidenskab til nysgerrige gæster i alle aldre. Stedet ligger i et smukt, bakket overdrevslandskab ved Brorfelde syd for Holbæk og har oprindeligt været et astronomisk forskningscenter under Københavns Universitet. I dag er både naturen, mørket og bygningerne fredede, og dørene er åbne for alle, der har lyst til at kigge forbi.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Nyt fra rummet
Tina Ibsen, fotograf; Rasmus Rønne

Holdinfo

Hold: 1519

Startdato: tirsdag d. 28. november 2023

Slutdato: tirsdag d. 28. november 2023

Tidspunkt: Kl. 19:00 - 22:00

Varighed: tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 28. november 2023 Kl. 19:00 - 22:00

Sted: Observatoriet i Brorfelde, Observator Gyldenkernes Vej 3, 4340 Tølløse Lokale: Parkingspladsen

Tilmelding åbner 12/6 kl. 10
Tina Ibsen

Læs mere om
Tina Ibsen

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.