Kurv
0
Natur og univers

Palæoklima og økosystemer i et Arktis under forandring

Ved geolog, cand.scient. Nanna Andreasen, GEUS

Klimaforandringerne ses tydeligere i Arktis end noget andet sted på Jorden. CO2 udledninger er en af de mest betydende faktorer i det menneskeskabte bidrag til klimaforandringerne. Marine sedimenter er det sted på jorden, hvor den største mængde kulstof bliver optaget og bevaret. Opsamling og bevaring af organisk kulstof i marine sedimenter foregår både ved algevækst (primærproduktion) og ved tilførsel fra land. 

Denne forelæsning vil gøre dig klogere på, hvorfor Arktis er det sted, der er hårdest ramt af de menneskeskabte klimaforandringer, og på hvilke feedbackmekanismer, der ligger bag. Vi ser på, hvordan mikrofossiler benyttes til at rekonstruere fortidens arktiske marine økosystemer, og på hvordan man samtidig forsøger at spå om fremtiden i et hastigt skiftende klima.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Palæoklima og økosystemer i et Arktis under forandring

Kursusinfo

Hold: 1134

Startdato: tirsdag d. 20. september 2022

Slutdato: tirsdag d. 20. september 2022

Tidspunkt: Kl. 14:15 - 16:00

Varighed: 1 tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 20. september 2022 Kl. 14:15 - 16:00

Sted: Studieskolen, Gothersgade 14, 1. sal, 1123 København K Lokale: 103 (1. sal)

Pris: Kr. 200,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.