Kurv
0
Natur og univers

Plantebioteknologiens muligheder

Ved professor, ph.d. Barbara Ann Halkier, KU

Klimaforandringer giver den grønne omstilling store udfordringer med hensyn til at brødføde verdens befolkning på et begrænset landbrugsareal. FN’s bæredygtige udviklingsmål dikterer derfor, at en stor andel af de animalske proteiner i vores kost skal erstattes med plantebaserede proteiner. Plantebioteknologi – herunder CRISPR-metoden – som udnytter vores øgede viden om planternes gener, er en mulig del af løsningen til udviklingen af sunde, klimarobuste afgrøder i et bæredygtigt landbrug.

Forelæsningen handler om, hvorvidt vi skal byde bioteknologien velkommen. Eksempler på succesfuld anvendelse af plantebioteknologi bliver gennemgået, herunder forelæserens egen forskning, der handler om at udnytte rapsens oliepressede frøkage, der indeholder 30-40% protein, som proteinrig fødevare.

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Plantebioteknologiens muligheder

Holdinfo

Hold: 1515

Startdato: mandag d. 6. marts 2023

Slutdato: mandag d. 6. marts 2023

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 mandag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 6. marts 2023 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, 1353 Kbh. K Lokale: 7.0.18 (bygning 7, opgang A)

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.