Kurv
0
Natur og univers

Plantebioteknologiens muligheder

Ved professor, ph.d. Barbara Ann Halkier, KU

Klimaforandringer giver den grønne omstilling store udfordringer med hensyn til at brødføde verdens befolkning på et begrænset landbrugsareal. Samtidigt dikterer FN’s bæredygtige udviklingsmål, at en stor andel af de animalske proteiner i vores kost erstattes med plantebaserede proteiner. Plantebioteknologi – herunder CRISPR-metoden – som udnytter vores øgede viden om planternes gener, er en mulig del af løsningen til udvikling af sunde, klimarobuste afgrøder i et bæredygtigt landbrug. Skal vi byde bioteknologien velkommen? Eksempler på succesfuld anvendelse af plantebioteknologi vil blive gennemgået, herunder egen forskning rettet mod at udnytte rapsens oliepressede frøkage, der indeholder 30-40% protein, som proteinrig fødevare.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Plantebioteknologiens muligheder

Holdinfo

Hold: 1515

Startdato: mandag d. 6. marts 2023

Slutdato: mandag d. 6. marts 2023

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 mandag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 6. marts 2023 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, 1353 Kbh. K Lokale: 7.0.18 (bygning 7, opgang A)

TILMELDING FRA 12. DECEMBER KL. 10

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.