Kurv
0
Natur og univers

Rumrejser - før, nu og i fremtiden

Ved astrofysiker, ph.d. Michael Linden-Vørnle, DTU Space

I år er det 60 år siden Yuri Gagarin blev sendt af sted fra Baikonur-rumbasen i Kazakhstan og blev det første menneske i rummet. Siden da har vi set rejser til Månen, flyvninger med rumfærgen og lange forsknings-ophold på rumstationer.

I dag er øjnene igen rettet mod Månen og bemandede rejser til vores nærmeste nabo i rummet kan være en realitet inden udgangen af dette årti. Længere ude i fremtiden ligger rejser til Mars og andre steder i Solsystemet og endda permanent bosættelse.

I denne forelæsning vil Michael Linden-Vørnle fortælle om rumrejser – fra Gagarin til fremtidens rejsende til Mars.

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Rumrejser - før, nu og i fremtiden

Kursusinfo

Hold: 1113

Startdato: mandag d. 6. september 2021

Slutdato: mandag d. 6. september 2021

Tidspunkt: Kl. 17:15 - 19:00

Varighed: 1 mandag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 6. september 2021 Kl. 17:15 - 19:00

Sted: H.C. Ørsted Instituttet , Universitetsparken 5, 2100 Kbh. Ø Lokale: Aud 1, Vandrehallen

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.